Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Tillykke! Du har vundet!
Resultater
Tid:232:324
Kort tilbage:12312
Tidsbonus:1234
Samlet score:3424
Din statistik
Bedste score:3432Dato:YYYY-MM-DD
Vundne spil:32Gennemsnitlig score:321232
Spillede spil:62Gennemsnitlig score:321233
Procentdel vundet:23%
Like os på Facebook!
 

Spil igen
Din statistik
Vælg scoring
 Ingen scoring
 Standard scoring uden tid
Standard scoring med tid
 Vegas scoring
En kulør (Begynder)
 To kulører (Øvet)
 Fire kulører (Avanceret)
Statistik
Spillede spil:
Vundne spil:
Procentdel vundet:
Fleste vundne spil i træk:
Fleste tabte spil i træk:
Nuværende periode:
Score-statistik
Bedste score:
Dato:
Gennemsnitlig score per vundne spil:
Samlet gennemsnitlig score:
Tid og træk
Samlet tid spillet (sekunder):
Gennemsnitstid per vundne spil (sekunder):
Samlet antal træk:
Gennemsnitlige træk per vundne spil:
Gennemsnitlige træk per time i vundne spil:
Nulstil
 
Luk
Oplysninger

Like os på Facebook! Du kan altid sende et spørgsmål der.

 

Vigtige genvejstaster

Vælg fuld skærm:F11 (fleste browsere)
Fortryd træk:Ctrl+Z
Træk igen:F2
Luk dialogboksen:Esc

Om Napoleon

Engelsk navn på spillet Napoleon (FreeCell) kommer fra de fire ledige celler i øverste venstre hjørne af bordet, som kan blive brugt til midlertidigt at gemme kort. Spillet blev opfundet af Paul Alfille som en modifikation af et ældre spil. Alfille lavede også det første Napoleon videospil i 1978. Selvom det findes i tidligere versioner af Windows, fik Napoleon meget af sin popularitet, da den blev leveret med Windows 95. I denne version var der 32.000 forskellige hænder til rådighed. Der var et forsøg i 1994 på at løse alle 32.000 træk. Projektet varede næsten et år og viste, at kun ét af trækkene var uløselige. Siden da forbliver Napoleon berømt for det faktum, at man kan vinde med næsten ethvert spil.

Sådan spiller du

Som med de fleste andre kabalespil starter spilleren med et blandet dæk, og skal sortere kortene fra es til konger for hver kulør. Sorterede kort placeres i det øverste højre hjørne af bordet, begyndende med esser. Et kort kan kun placeres der, hvis der allerede er et kort der med et lavere tal og af samme kulør. Hvis der ikke er nogen tilgængelige kort, som kan placeres, skal spilleren flytte kortene rundt på bordet, så flere kort med lave tal er tilgængelige.

Som hovedregel kan spilleren kun flytte et kort ad gangen - i modsætning til i andre kabalespil, hvor spilleren kan vælge en hel bunke af kort og flytte det til en anden placering. Hvis en spiller ønsker at flytte mere end ét kort til en ny placering, er det nødvendigt at bruge ledige celler, som er i det øverste venstre hjørne af bordet. Spillet beregner automatisk, hvor mange kort en spiller kan flytte baseret på antallet af tilgængelige ledige celler, da det kan være udfordrende at flytte kortene én efter én. Alle kort kan placeres i en ledig kolonne. Derudover kan alle kort placeres i en ledig destination. Dog kan et kort kun placeres på et andet kort, hvis det sidstnævnte kort har et tal højere og har en kulør af den modsatte farve.

Gratis Napoleon Online har ikke en bestemt scoringsordning. Spillets progression er angivet af antallet af kort, der er tilbage på bordet (jo færre, jo bedre). Dette er dog ikke relevant, når spillere sammenligner deres resultater. Et relevant resultat er en procentdel af vundne spil, en gennemsnitlig tid til at løse et spil eller den længste sejrsrække.

Her er et par tips. Højreklik på et kort for at sende det til en ledig celle. Hvis der ikke er nogen ledige celler, eller et kort allerede er i en ledig celle, sender et Højreklik et kort til en destination (hvis muligt). Spillet sender automatisk kortene til denne destination, hvis de ikke er nyttige i spillet.

Luk

Luk