Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Tillykke! Du har vundet!
Resultater
Tid:232:324
Score:12312
Tidsbonus:1234
Samlet score:3424
Din statistik
Bedste score:3432Dato:YYYY-MM-DD
Vundne spil:32Gennemsnitlig score:321232
Spillede spil:62Gennemsnitlig score:321233
Procentdel vundet:23%
Like os på Facebook!
 

Spil igen
Din statistik
Vælg scoring
 Ingen scoring
 Standard scoring uden tid
Standard scoring med tid
 Vegas scoring
En kulør (Begynder)
 To kulører (Øvet)
 Fire kulører (Avanceret)
Statistik
Spillede spil:A
Vundne spil:A
Procentdel vundet:A
Fleste vundne spil i træk:A
Fleste tabte spil i træk:A
Nuværende periode:A
Score-statistik
Bedste score:A
Dato:A
Gennemsnitlig score per vundne spil:A
Samlet gennemsnitlig score:A
Tid og træk
Samlet tid spillet (sekunder):A
Gennemsnitstid per vundne spil (sekunder):A
Samlet antal træk:A
Gennemsnitlige træk per vundne spil:A
Gennemsnitlige træk per time i vundne spil:A
Nulstil
 
Luk
Oplysninger

Like os på Facebook! Du kan altid sende et spørgsmål der.

 

Vigtige genvejstaster

Vælg fuld skærm:F11 (fleste browsere)
Fortryd træk:Ctrl+Z
Træk igen:F2
Luk dialogboksen:Esc

Om Edderkop

Man kender ikke helt oprindelsen af spillets navn. Mest sandsynligt stammer navnet på Edderkop fra benene på en edderkop, som svarer til de otte destinationer, der skal udfyldes med kort for at vinde. I modsætning til andre populære kabalespil, spilles Edderkop med to sæt spillekort (det er med 104 kort). I de forenklede udgaver har kortene kun én farve (begynder) eller to farver (øvet). Spillet dukkede op for første gang i Windows 3.x i 1991, men det blev populært takket være sin distribution med Windows XP. På grund af dens højere sværhedsgrad blev Edderkop så populær, at det i 2000 havde opnået en status som en af de mest populære kabalespil på Windows PC'er.

Sådan spiller du

Som i enhver anden kabale er formålet at sortere kortene efter tal og farve. I modsætning til andre kabaler placerer spilleren ikke kortene direkte i destinationerne i Edderkop. I stedet manipulerer spilleren med placeringen af kortene i de ti kolonner. Når en kolonne indeholder en stak kort i samme farve, sorteret efter tal med kongen i bunden og et es på toppen, kan stakken fjernes fra spillet og placeret i en destination.

For at opnå det kan spilleren flytte kortene mellem kolonner. Et kort kan kun placeres på et kort med et tal højere, uanset dens farve, eller i en ledig kolonne. Hvis du vil flytte en stak kort, skal alle kort flyttet være i samme farve. Kun de kort, som vender opad, kan flyttes. Når et kort, som vender nedad, er afsløret, bør det vendes. Når der ikke flere træk tilgængelige, kan spilleren trække flere kort fra bunken. Ti kort bliver distribueret oven på hver destination. Kortene kan ikke trækkes fra bunken, hvis en af kolonner er tomme. Generelt er det ret nemt at spille med kulør, at spille med to kulører er ganske svært og at spille med fire kulører er meget vanskeligt.

Der er kun én måde af score point i gratis Edderkop online (svarende til Microsoft Spider), uanset om spilleren spiller med en kulør, to kulører eller fire kulører. I alle spil starter man med 500 point. Hvert træk (herunder fortryd) fjerner et point. Hvis man samler en hel kulør, belønnes spilleren med 100 point.

Her er to tips til begyndere. Prøv først at vende kortene opad så tidligt i spillet som muligt. At have flere kort opad giver dig flere oplysninger om, hvad du har at gøre med og giver dig flere muligheder med hensyn til din strategi. Når du spiller med mere end en kulør, skal du forsøge på ikke at låse dine kolonner for meget med skiftende farver. Sortering af farverne kan være mere vigtigt end at afsløre de kort, som vender nedad. Kun erfaring kan lære dig den rette balance mellem disse to strategier.

Luk

Luk